ELLEN PERSOON DRIESSEN   1961 

Zolang ik mij kan herinneren zijn er periodes in mijn leven geweest waarin ik het penseel, het krijt of het potlood ter hand nam. Na verloop van tijd stopte ik dan weer, het bevredigde me niet. Mijn creatieve energie vond in die tijd vooral een uitweg in acteren. Nog steeds neemt het theater een belangrijke plek in mijn leven in.

Door een ontmoeting met een kunstenares uit België, ben ik gestart met het maken van mijn panelen. Zij liet mij werken met gemengde technieken, op panelen van MDF. Tot op de dag van vandaag verbaast het me wat dit met mij doet. Ik heb nooit gezocht naar de vorm van mijn creativiteit. Ik heb hem ontmoet en direct herkend. Sommige ontmoetingen kunnen van veel betekenis voor je zijn, deze was daar één van. Het bracht mij bij een deur, waarachter een deel van mijn geluk lag te wachten. Ontdekken wat je echt graag doet vind ik een enorm voorrecht;  het heeft mij veel gebracht. Mijn binnenwereld zet ik in mijn panelen om tot materie; een ontwikkeling die eenmaal ingezet, niet meer te stoppen is en zijn eigen weg gaat.

Als autodidact verken ik nu de mogelijkheden en grenzen van mijn creativiteit. Mijn verf tilt, omhult, versterkt of verpakt de materialen die ik gebruik. De ontmoeting tussen deze twee blijft mij inspireren, telkens weer. 

Ellen