ELLEN PERSOON DRIESSEN   1961 

Zolang ik mij kan herinneren zijn er periodes in mijn leven geweest waarin ik het penseel, het krijt of het potlood ter hand nam. Pas veel later ben ik gestart met het maken van mijn panelen. Ik begon te werken met gemengde technieken, op panelen van MDF. Tot op de dag van vandaag verbaast het me wat dit met mij doet. Ik heb nooit gezocht naar de vorm van mijn creativiteit. Ik heb hem ontmoet en direct herkend. Sommige ontmoetingen kunnen van veel betekenis voor je zijn, deze was daar één van.  Ontdekken wat je graag doet en de vorm daarvoor vinden is een voorrecht;  het heeft mij veel gebracht. Mijn binnenwereld zet ik in mijn panelen om tot materie; een ontwikkeling die eenmaal ingezet, niet meer te stoppen is en zijn eigen weg gaat.

WERKWIJZE

Ik begin zelden met een idee, maar laat me door de verf en het materiaal dat ik gebruik inspireren. Soms leidt dat tot werk waarin het onderwerp herkenbaar is, dan weer tot werk waarin ik de vorm helemaal losgelaten heb.

De materialen die ik gebruik zijn zeer divers en geven diepte en glans aan mijn panelen. Het licht speelt daardoor een subtiel spel met mijn werk. Afhankelijk van de lichtval, verandert de diepte en wordt de glans versterkt of verplaatst. Mede hierdoor ontstaat een dynamiek die kenmerkend voor ze is. Mijn werk bevind zich in het grensgebied tussen schilderkunst en textiele vormgeving.

Als autodidact verken ik de mogelijkheden en grenzen van mijn creativiteit. Mijn verf tilt, omhult, versterkt of verpakt de materialen die ik gebruik. De ontmoeting tussen deze twee blijft mij inspireren, telkens weer. 

Ellen